A SütNijó Alapítvány Küldetése és Céljai

Az Alapítvány már több mint 5 ezer gyermek életét érintette pozitívan. Csatlakozzon hozzájuk Ön is, és segítsen nekünk elérni ezeket a célokat!

3 célunk van:

Célunk, hogy minden gyermek számára elérhetővé tegyük a pék- és cukrászmesterség tanulását. Az alapítványunk által szervezett szakkörök és képzések játékosan vezetik be a gyermekeket a sütés-főzés világába, kiválóan felkészítve őket a szakma rejtelmeire. Számunkra fontos, hogy minden gyermek megtalálja saját tehetségét és szenvedélyét, függetlenül származásától.

Szakmai fejlődés és pékek, cukrászok képzése:

Elsődlegesen azt szeretnénk, hogy minél több gyermek kapjon esélyt a munka világa felé való nyitásra. Hiszünk abban, hogy nem mindenki számára adatik meg az egyetemi diploma, de egy jó szakmával bármelyikük boldogulhat az országban. A pék- és cukrászmesterség terén különös hangsúlyt fektetünk.

Az érdeklődés felébresztése és tehetségek képzése

Második célunk, hogy felébresszük a gyermekekben az önbizalmat és az elhivatottságot a tanulás iránt. Az alapítvány által támogatott programok segítségével minden gyermek rálelhet saját érdeklődési körére és tehetségére. Nemzetiségétől függetlenül mindenki érdemes a tanulásra, és hisszük, hogy a tudás hatalom.

Hosszú Távú Cél: Virágzó Pékség a Közösségért

A SütNijó! Alapítvány álma, hogy 10 év múlva a gyermekek által látogatott szakkörök egy virágzó pékség részei legyenek. Ezzel nem csak munkahelyeket teremtünk, de meg is akadályozzuk a településről való elvándorlást, és stabil életkörülményeket biztosítunk az itt élő családoknak. A munka mindannyiunk számára lehetőség, függetlenül attól, hogy roma vagy nem roma vagyunk.